We for Work Brugge

From iDROPSwiki
Jump to: navigation, search

Date your boss

Date your boss.JPG
Pitch

Een vorm van video CV. Insteek : jongeren zijn te zenuwachtig bij het live solliciteren. Er is maar één kans om jezelf voor te stellen. Door deze stress is de kans groot dat je onder je normale kunnen presteert. Aan de andere kant krijgen werkgevers tegenwoordig zo'n 200 brieven voor één vacature. Daarbij selecteren werkgevers meer op persoonlijke kenmerken dan op de inhoud van een brief. Filmpje van 1 a 2 minuten ipv je CV is het einddoel. Het geeft een betere oplijsting van echte kwaliteiten en kenmerken van de sollicitant.
Play for Work

Play for Work.JPG

Een game waar je keuzes invloed hebben op de rating van je kwaliteiten. Game als vacature, als je spel hebt uitgespeeld weet je of je geschikt bent voor de job.
Pick me

Pick Me.JPG

Een soort platform waar werklozen en mensen met kleine taken zich kunnen aanmelden. Voorbeeld: kinderkamer schilderen. Voor beperkt bedrag kan die persoon de kinderkamer komen schilderen onder een tijdelijk statuut. Omdat het niet om zwartwerk gaat kunnen ze deze werkervaring op hun CV melden. Hoofdbedoeling is om werklozen werkervaring laten opdoen en om jongeren te laten proeven van verschillende types jobs en hen de realiteit te doen aanvoelen.
Love 2 Work

Love 2 work.JPG

Peer group, netwerk waar alle werkzoekende samenzitten. Ze ondersteunen elkaar bij zoeken naar werk: sollicitaties voorbereiden, tips posten voor sollicitaties en dergelijke. Nadruk ligt bij de emotionele ondersteuning bij het solliciteren.

Voetnoot

Als u mee hebt gedaan aan een workshop en de korte beschrijving lijkt u niet correct of onvolledig wees vrij om een account aan te maken en uw project verder aan te passen.